PopUp in LeidenI'll be in The Netherlands from March 9 to 13 to attend meetings and to promote a new book I co-authored with Dagblad van het Noorden-colleague Henk Blanken, titled "PopUp", at a public event on Monday, March 12th. What follows is in Dutch - and if you are around , please drop by and pick up a book and/or a drink while you're at it! The event is open to anyone and is held in the Lipsius-building of Leiden University, and is followed by the good tradition of a 'borrel'.

Maandag 12 maart 2007
18:45-20:15 uur
Lipsius-Gebouw, Leiden
Cleveringaplaats 1, zaal 003
Journalistiek en Nieuwe Media, Universiteit Leiden
na afloop: borrel in de LAK-foyer

Internet: Half Leeg of Half Vol

Mark Deuze in debat met Francisco van Jole
moderator: Henk Blanken

Op internet zou iedereen zijn eigen uitgever worden. Massamedia werden overbodig. De basisdemocratie overwon.

Een loze belofte, stelt Francisco van Jole, die als eerste journalist in Nederland over het nieuwe medium schreef. Nog steeds zet een kleine groep de toon en is de massa liever lui dan moe. En bloggers? Die schrijven vooral elkaar over.

De enige die hier lui is, is Van Jole zelf, zegt Mark Deuze, zojuist benoemd tot hoogleraar aan de opleiding Journalistiek en Nieuwe Media aan de Universiteit Leiden. Dat de utopie van internet als democratiserend medium achterhaald is, wil nog niet zeggen dat het tegendeel waar is.

Op maandag 12 maart gaan Van Jole en Deuze met elkaar in debat over de vraag of internet brengt wat we ervan verwachten. Is de samenleving democratischer geworden van bloggers? Kan iedereen meedoen dankzij het net of maakt nog steeds een kleine elite de dienst uit? Is het glas half leeg of half vol?

Het debat, ingeleid en gemodereerd door journalist Henk Blanken, vindt plaats ter gelegenheid van het verschijnen van PopUp, het boek dat Blanken en Deuze het afgelopen jaar schreven over de botsing tussen oude en nieuwe media.