Oratie Universiteit van Amsterdam

Het is een voorrecht om aan te mogen kondigen dat mijn oratie als Hoogleraar Mediastudies, in het bijzonder Journalistiek op de agenda staat voor vrijdagmiddag 25 april 2014.

Inderdaad, dat is de dag vóór Koningsdag, dus ik kan me voorstellen dat U alvast in stemmig oranje komt. Dat kleurt mooi bij de toga waarin ik me zal moeten worstelen.

De oratie begint stipt om 4 uur in de Aula van de Luthersekerk in het centrum van Amsterdam. Hopelijk tot dan!

Mijn verhaal zal voortborduren op mijn eerdere oratie, uit januari 2008, voor de Universiteit van Leiden. Daar had ik het over journalistiek, nieuwe media en een volgende Big Bang. Deze Big Bang is, wat mij betreft, de veranderende organisatie van werk in de media over het algemeen, de chaotische 'workstyle' van de gemiddelde media professional, en de journalist (als ZZP'er, freelancer en anderszins 'atypische' werker) in het bijzonder.

De inaugurele rede is open voor publiek, dus heel graag tot dan! Meer informatie, updates, sneak peeks enzovoorts beschikbaar op de evenementpagina van Facebook.