‘Op een toegankelijke manier neemt Deuze ons mee naar het leven in de media – een aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is in de wereld van vandaag.’
– Mirjam van Reisen, hoogleraar Computing for Society Universiteit van Leiden


‘De grootste verdienste van Deuze is dat hij de alomtegenwoordigheid van media in ons leven met de nodige nuance en humor benadert, zonder in de valkuil van overdreven
pessimisme of optimisme te vervallen.’

– Valerie Frissen, hoogleraar ICT & Sociale Verandering Erasmus Universiteit Rotterdam en directeur SIDN fonds

LEVEN IN MEDIA

We leven niet met media, maar in media. Een leven in media heeft grote gevolgen voor de manier waarop we leren, werken en liefhebben: van de wijze waarop we onze kinderen opvoeden tot hoe de democratie functioneert. In dit boek geeft Mark Deuze een creatief en hoopvol antwoord op de vraag hoe een goed leven in media eruit kan zien.

Er is genoeg in de alomtegenwoordige media in ons leven om je zorgen over te maken: filterbubbels, surveillance en het einde van privacy, smartphoneverslaving en media hypes. In dit boek verschuift de focus van wat media met ons doen naar wat wij zelf in media kunnen doen. Hoe kunnen we bewust omgaan met het maken en consumeren van media, en daarbij betere (en mooiere) verhalen over onszelf en de wereld om ons heen vertellen?

We zijn niet willoos aan media overgeleverd en verliezen niet door media — gaandeweg — onze eigenheid als mensen. De vraag is niet of deze versmelting van media en leven goed of slecht voor ons is. De vraag is, wat we met ons leven in media gaan doen.


Prof.dr. Mark Deuze  is een Nederlands communicatiewetenschapper, Hij is werkzaam als hoogleraar Mediastudies aan de Universiteit van Amsterdam.Daarvoor werkte hij voor het Department of Telecommunications van Indiana University en de University of Southern California in de Verenigde Staten.

BESTEL HIER

Bij ons géén verzendkosten! Gebruik actiecode 'LIM' bij het afrekenen. 

LEVEN IN MEDIA | 288 pagina's | € 19,99 | AUP.NL